Λεύκη στα χέρια – σε τι διαφέρει;

λεύκη στα χέρια

Διαφέρει η λεύκη στα χέρια από την λεύκη σε άλλα σημεία του σώματος; 


Η λεύκη στα χέρια μπορεί να εμφανιστεί τόσο στις παλάμες όσο και στα δάχτυλα, στις εκτατικές επιφάνειες το χεριών, στους αγκώνες και τα αντιβράχια.
Γενικά η λεύκη μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, όπου υπάρχει δέρμα. Οι ασθενείς με λεύκη στα χέρια πιθανώς ενοχλούνται περισσότερο από αυτήν, καθώς είναι σαφώς πιο εμφανής από ότι άλλες περιοχές του σώματος και τραβά αμέσως την προσοχή. Κάποιοι ασθενείς επηρεάζονται όσο αφορά στην κοινωνική και επαγγελματική τους δραστηριότητα καθώς βρίσκουν άβολο ακόμα και το να κάνουν μια χειραψία.

Δάσκαλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι και άλλα άτομα που εκτίθενται στο κοινό μπορεί να αισθανθούν άβολα, ενώ συχνά ψάχνουν τρόπο αντιμετώπισης άτομα που χρησιμοποιούν μικρόφωνο όπως για παράδειγμα τραγουδιστές και δημοσιογράφοι.

Είναι λεύκη στα χέρια (λεύκη χεριών) διαφορετική από ότι σε άλλα σημεία του σώματος;

Η λεύκη οπουδήποτε στο σώμα είναι το αποτέλεσμα της απώλειας μελανινοκυττάρων στο δέρμα. Η αιτία είναι η ίδια σε κάθε περίπτωση λεύκης και σε κάθε εντώπιση. Φαίνεται όμως ότι στην αιτιοπαθογένεια της λεύκης παίζει ρόλο ένω φαινόμενο γνωστό και ως Köbner, το οποίο αποτελεί την εμφάνιση της πάθησης σε περιοχές που υπόκεινται συχνά μικροτραυματισμούς, όπως για παράδειγμα τα χέρια, αλλά και άλλες περιοχές του σώματος όπως οι αγκώνες, τα γόνατα κλπ..

Λεύκη χεριών αντιμετώπιση: αλλάζει η αντιμετώπιση όσο αφορά στη λεύκη στα χέρια;

λεύκη χεριώνΝαι, όταν πρόκειται για τη θεραπεία της λεύκης στα χέρια και κυρίως στα δάχτυλα, η αντιμετώπιση είναι αρκετά δυσκολότερη από ότι σε άλλες περιοχές του σώματος. Αυτό οφείλεται εν μέρει στον συνεχή μικροτραυματισμό που υπόκεινται τα χέρια και ιδίως τα δάχτυλα στην καθημερινότητά μας, αλλά και στο ότι είναι μια θέση που δύσκολα παραμένει ακίνητη για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιτυχή έκβαση των χειρουργικών μεθόδων.
Η λεύκη στο πίσω μέρος της παλάμης (ραχιαία επιφάνεια των χεριών) είναι ευκολότερη στην θεραπεία/αντιμετώπιση από ότι των δαχτύλων, αλλά και πάλι πιο απαιτητική σε σχέση με άλλες περιοχές όπως πχ. η ράχη ή το πρόσωπο.
Η λεύκη στις παλάμες αντιμετωπίζεται σχετικά εύκολα και σαν θέση ομοιάζει με το υπόλοιπο σώμα.
Πάντως τρόποι αντιμετώπισης υπάρχουν αρκετοί, που εξατομικεύονται ανάλογα με τον ασθενή.

[Total: 1   Average: 5/5]

Δημιουργός: Κωνσταντίνος Σταματόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στην Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα. Ειδικευθείς στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Göttingen της Γερμανίας Υπ. διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Giessen της Γερμανίας. Εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα Νοσήματα του Δέρματος και στην Δερματοχειρουργική - Αισθητική Δερματολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *