Λεύκη: νέα έρευνα για τις αιτίες της

ψωρίαση

Λεύκη: νέα έρευνα για τις αιτίες της

Τις τελευταίες δεκαετίες το εργαστήριο του Πανεπιστημίου του Κολοράντο των ΗΠΑ ασχολείται με έρευνες για την ανακάλυψη των αιτιών της λεύκης, της αυτοάνοσης αυτής ασθένειας που οδηγεί σε αποχρωματισμό του δέρματος. Η πλήρης παθολογία της παραμένει ακόμα μυστήριο, κάτι το οποίο δυσχεραίνει και την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής θεραπείας.

Σε έρευνα που δημοσιεύθηκε όμως από την ομάδα των ερευνητών, ανακοινώθηκε ότι εντοπίστηκαν 23 θέσεις στο ανθρώπινο γονιδίωμα που συνδέονται με τη λεύκη, νέα εξαιρετικά σημαντικά για την παγκόσμια ερευνητική κοινότητα.

Αναγνωρίζοντας τα γονίδια αυτά, οι έρευνες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για το μηχανισμό ανάπτυξης, το βιολογικό υπόβαθρο της λεύκης καθώς και τη συσχέτιση της με άλλα αυτοάνοσα νοσήματα, αλλά και με το μελάνωμα και να προσφέρουν νέες καινοτόμες θεραπείες.

Η καλύτερη κατανόηση των αιτιών της λεύκης θα οδηγήσει σύντομα σε νέες σημαντικές ανακαλύψεις αναφορικά και με άλλες αυτοάνοσες ασθένειες. Η λεύκη ως γνωστό συνδέεται με άλλα νοσήματα νοσήματα όπως αυτοάνοσες παθήσεις τους θυρεοειδούς, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο διαβήτης και άλλα.

[Total: 0   Average: 0/5]

Δημιουργός: Κωνσταντίνος Σταματόπουλος

Ο Κωνσταντίνος Σταματόπουλος είναι Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος στην Θεσσαλονίκη και τη Νάουσα. Ειδικευθείς στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Göttingen της Γερμανίας Υπ. διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Giessen της Γερμανίας. Εξειδίκευση στα Αυτοάνοσα Νοσήματα του Δέρματος και στην Δερματοχειρουργική - Αισθητική Δερματολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *